Кина Цефоперазон Натриум фабрика и производители | Тексун

Цефоперазон Натриум

Краток опис:

Product name Cefoperazone sodium CAS: 62893-20-3 MF: C25H26N9NaO8S2 MW: 667.65 Cefoperazone sodium is a third-generation, antipseudomonalcephalosporin that resembles piperacillinchemically and microbiologically. It is active against manystrains of P. aeruginosa, indole-positive Proteus spp.,Enterobacter spp., and S. marcescens that are resistant tocefamandole. It is less active than cephalothin againstGram-positive bacteria and less active than cefamandoleagainst most of the En...


Детали за производот

Ознаки на производот

Име на производот Цефоперазон натриум
CAS: 62893-20-3
МФ: C25H26N9NaO8S2
MW: 667.65
Цефоперазон натриумот е трета генерација, антипсевдомоналцефалоспорин, кој наликува на пиперацилинхемиски и микробиолошки. Тој е активен против многустрастенија од P. aeruginosa, индол-позитивен Proteus spp., Enterobacter spp. И S. marcescens кои се отпорни на токефамандол. Помалку е активен од цефалотинот против грам-позитивни бактерии и помалку активен од цефамандоле против повеќето од ентеробактериите. Како и пиперацилин, и цефоперазонот се хидролизира од многуте β-лактамасети кои хидролизираат пеницилини. За разлика од пиперацилин, сепак, тој е отпорен на некои (но не и на сите) од β-лактамазите кои ги хидролизираат цефалоспорините. Цефоперазон се излачува главно преку жолчката. Хепатичната дисфункција може да влијае на неговиот клиренс од телото.

Деталите за производот се како што следува:
 

Специфична оптичка ротација: -155 ~ -170º
Вода: 8,0% -11,0%
Боја на раствор:  ≤ Y5 или BY5
Бактериски ендотоксин: <0,08ЕУ / мг
PH:  6,0 ~ 8,0
Анализа:  98%
Вкупна нечистотија: 4,0%
Функција:
  1. цефоперазон натриум е полусинтетички цефалоспорин од трета генерација со силна бактерицидна активност против Грам-негативни бактерии, особено натаму. Ентеробактер. Што се однесува до ешерихија коли, бацил од грип, пневмонија од Клебиела, протеис мирабилис и салмонела, тој има посилен ефект од  цефоперазонот.
  2. Се користи за инфекција на респираторниот тракт, уринарниот тракт, коските и зглобовите, кожата и мекото ткиво, абдоминалната празнина, билијарниот тракт, дигестивниот тракт, цртите на лицето, гениталиите и други делови предизвикани од чувствителни бактерии. Ефикасен е и за инфекции предизвикани од изгореници и трауми, како и сепса и централна инфекција.

 


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја